vito 5 - nie dziwię się wcale reakcji Grzeńka. Trzeba przyznać, że sam go sprowokowałeś swoimi wypowiedziami odnośnie zdobywania okładek z naszego forum. Zwłaszcza, że w ostatnim czasie mamy sporo problemów z udostępnianiem naszych okładek przez różnych użytkowników naszego forum na inne portale. Zresztą jak przejrzysz niektóre tematy to zorientujesz sie jaki to jest nagminny proceder. Skoro już do nas trafiłeś to myślę, że "powalczysz" o rangę, która umożliwi Ci pobieranie okładek a nie będziesz musiał dobierać sie do nich poprzez inne kanały.
Wysłany: 12 Kwiecień 2010, 11:22
@dany. Zdecydowanie powalczę, bo Wasze okładki są tego warte Nie zarejestrowałem się tutaj tylko po to żeby mieć stały dostęp do Waszych prac. W miarę swoich możliwości postaram się wyszukiwać i udostępniać Wam materiały, które pomogą w tworzeniu okładek. Czytam tez uważnie wszystkie posty i w przyszłości, dzięki w ten sposób zdobytej wiedzy może uniknę niektórych błędów podczas tworzenia własnych okładek.
Moje wcześniejsze wypowiedzi nie miały na celu prowokowania kogokolwiek. Po prostu, Wasze okładki miałem z innego źródła niż to forum i uważam, ze wypadało za nie podziękować. Jak wspomniałem wcześniej, okładki nie były wstawione anonimowo, były podpisane nickami ich twórców. To wszystko.
Pozdrawiam.
@NoguS, po głębszym zastanowieniu muszę Ci przyznać rację. Faktycznie użyłem tych słów trochę niefortunnie i mogły zostać one źle odebrane.
_________________ Keep your friends close, but keep your enemies closer.
Ostatnio zmieniony przez vito5 12 Kwiecień 2010, 11:29, w całości zmieniany 2 razy
Okładki pobrałem z prywatnego trackera, na którym mam konto od bardzo dawna i jestem tam bardzo aktywnym użytkownikiem, który zdecydowanie więcej daje niż bierze.
Wyjaśniłeś w końcu czym są te twoje kanały i w ten sposób mogłeś uniknąć nieporozumienia już na początku... bo wiem, że okładki są udostępniane, ale to też jakiś kanał oficjalny, więc teraz nie ma problemu.
Cytat:
"Sorry, ale nie potrzebuje rad od osoby takiej jak TY". Takiej jak ja? To znaczy jakiej?
Widzę, że z Ciebie to bardzo kryształowa i świetlana postać. W takim razie jestem ciekawy jak rozliczasz się z autorami plakatów, fotosów i innych materiałów, które wykorzystujesz w swoich pracach. Przelew, karta, gotówka...? Czy może kradniesz ich prace?
Materiały, których używam to są materiały ogólnodostępne, najczęściej posiadające klauzule, która wymaga, żeby poinformować ich, gdy są wykorzystywane w celach komercyjnych i uwierz mi, że gdybym tylko zaczął pobierać za swoje okładki opłaty to bym tych ludzi poinformował. Co do plakatów, to są to materiały promocyjne, które także mogą zostać wykorzystane do celów nie komercyjnych ściśle związanych z tym, do czego zostały wytworzone, a okładka stanowi taki przedmiot, więc nie ma tu żadnych niezgodności, które sugerujesz.
Cytat:
Jeśli tak bardzo przeszkadza Ci, że komuś podoba się Twoja praca i wyraża swoje uznanie tym, ze postawi sobie Twoją okładkę na półce to naprawdę masz problem. Ze swojej strony mogę Ci obiecać, że ja na pewno nie będę kradł Twoich prac.
TAK przeszkadza mi ten fakt, a wiesz kiedy? Właśnie chyba NIE, bo przeszkadza mi tylko wtedy, gdy osoba weszła w posiadanie mojej okładki jakimiś nieznanymi mi sposobami.
W innym przypadku, jak najbardziej się cieszę, gdy widzę moją okładkę na czyjejś półce. Mam nadzieję, żę w końcu zrozumiesz ten fakt.
Tak na przyszłość mimo iż stary z Ciebie chłop, to pamiętaj o właściwym dobieraniu słów, dzięki temu można uniknąć masę nieporozumień.\
Pozdrawiam, mam nadzieję, że już wszystko zostało wyjaśnione.
Wysłany: 12 Kwiecień 2010, 11:52
Ja też mam nadzieję, że już wszystko sobie wyjaśniliśmy. Słowa można interpretować na wiele sposobów. Ja miałem na myśli co innego, a Ty inaczej to odebrałeś. To wszystko.
Trochę burzliwie zaczęliśmy naszą znajomość. Jednak zdrowa dyskusja, kulturalnych ludzi, czasem wychodzi tylko na dobre
Pozdrawiam.
_________________ Keep your friends close, but keep your enemies closer.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum